BlueNET Crypto

,,The Worlds Local Currency''

Hardware Wallets

Bitcoins veilig bewaren met een hardware wallet

Een hardware wallet is een vorm van cold storage. Cold storage betekent dat je de toegang tot je bitcoins (private key) offline bewaard en alle online bestanden verwijderd. Er zijn verschillende andere vormen van cold storage, zoals een paper wallet, brain wallet of een wallet op een offline computer.

Er zijn in het verleden al veel bitcoins gestolen doordat online wallets gehackt werden en de bitcoins naar een andere wallet verdwenen. Door je bitcoins op een hardware wallet te bewaren zorg je dat ze offline zijn (cold storage) en het dus niet mogelijk is jouw wallet te hacken. Een hardware wallet is een van de veiligste manieren om je bitcoins te bewaren en bovendien kan je ook nog super makkelijk transacties maken.

Waarom zou je een hardware wallet bestellen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen bitcoins en altcoins bezitten. Sommigen gebruiken ze om betalingen mee te doen en anderen als investering. In beide gevallen kan een hardware wallet uitkomst bieden.

Wanneer je bitcoins gekocht hebt als investering en de prijs ook daadwerkelijk stijgt, zou het heel vervelend zijn wanneer ze gestolen werden. Bij het investeren in bitcoins is het aan te raden om voor ‘cold storage’ te kiezen, omdat je ze toch niet hoeft te verzenden voor een langere periode.

Wanneer je jouw bitcoins op een hardware wallet wil bewaren, zet je ze erop en bewaar je hem in een kluis of op een andere veilige en droge plaats, totdat de bitcoin prijs dusdanig is dat je ze (of een deel) wil verkopen. Dit kan heel eenvoudig door de hardware wallet in te pluggen, in te loggen en de bitcoins via een exchange te verkopen.

Wanneer je bitcoins bezit en er ook transacties mee wil verrichten, heeft een hardware wallet helemaal veel voordelen ten opzichte van de andere vormen van cold storage. Dit omdat je vanuit de offline situatie gemakkelijk in een beveiligde online omgeving komt waar je de transacties uit kan voeren. Bij een hardware wallet zijn de veiligheid van cold storage en het gebruiksgemak van een online wallet dus gecombineerd.

Hoe werkt een hardware wallet?

Een hardware wallet is een extern apparaatje dat de transacties voor het Bitcoin netwerk in een offline omgeving ondertekent met de private key en dit bestandje vervolgens aan je online computer doorgeeft. Hierdoor kan de private key dus nooit gestolen worden door hackers omdat de private key offline blijft.

De momenteel verkrijgbare hardware wallets hebben verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van de bitcoins of andere cryptocurrencies te garanderen. Hoe uitgebreid deze maatregelen zijn is verschillend per merk en type. De best beveiligde typen zijn ook het hoogst geprijsd.

De hardware wallets beschreven op deze site ondersteunen behalve bitcoin ook verschillende altcoins, de altcoins die ondersteund worden is verschillend per type. Voor je tot kopen van een hardware wallet over gaat is het is dus verstandig eerst goed te vergelijken en na te gaan wat je er precies mee wil doen.

In het algemeen moet je bij het configureren een pincode of een wachtwoord invoeren en de wallet seeds op het bijgeleverde kaartje schijven en zeer goed bewaren (met deze seeds kan je jouw wallet terug halen wanneer je de hardware wallet kwijt bent of wanneer deze kapot is). Vervolgens kan je de bitcoins naar je public adres (laten) sturen en klaar is kees!

Hier zijn enkele voorbeelde van "cold storage" apparaten, u kunt uw Bitcoins of Altcoins op deze manier offline bewaren. Dit is dan ook een van de meest veilige vormen om uw vermogen te bewaren.


Ledger Nano S

Ledger Blue

Trezor