BlueNET Crypto

,,The Worlds Local Currency''

Exchanges / Wisselen

U heeft Bitcoin of Ethereum en wilt deze graag omzetten in een altcoin waar uw oog op gevallen is.

Zoals we in de topic "wallets" al hebben kunnen lezen kunt u niet zomaar Bitcoins versturen naar een altcoin wallet, u zult deze dan eerst om moeten zetten voordat deze verstuurd kunnen worden naar de desbetreffende wallet. Nu zijn er exchanges en tal van andere, maar als u daar een account aanmaakt en uw portfolio dus door hun laat beheren dan hebben zij ook uw "sleutels" in beheer.

U kunt wel nadat u de exchange gebruikt heeft om uw "coins" om te zetten ze er daarna weer afhalen en in een wallet zoals de Ledger Nano S zetten of elke andere wallet waar u de "sleutels" van heeft.

Hieronder een aantal links voor u naar de desbetreffende exchanges waar u dus uw altcoins kun handelen (zie onze DEEL 3 video "Hoe zet je Bitcoin om in Altcoins" tutorial over hoe dit werkt)


Je maakt een account aan, stuurt er je Bitcoin of Ethereum heen en geeft dan aan welke eigen "coin" je wilt ruilen voor je BTC of ETH. Deze stuur je daarna dan terug naar je wallet en je hebt je nieuwe coins/tokens weer veilig en wel in eigen beheer. 

Helaas voor ons is dit niet gratis en vragen zij los van de mining fee een bepaalde exchange fee.

LET OP! : Elke "coin" heeft zijn eigen "wallet", stuur bv dus geen XRP naar een Bitcoin wallet !

Hieronder heb ik dan ook voor jullie Changelly gezet. Zelf gebruik ik vaak (Changelly en Shapeshift), maar onthoud altijd dat het door drukte soms lang kan duren en omdat de hele cryptowereld nog in de kinderschoenen staat er soms ook wel wat mis kan gaan. 

Mijn advies is dan ook om altijd je goed in te lezen voordat je geld uitgeeft aan een coin of om laat zetten via een exchange.