BlueNET Crypto

,,The Worlds Local Currency''

 

Ripple - XRP

Wat is Ripple en de daarbij behorende crypto XRP?

De meesten van jullie zijn bekend met Bitcoin, maar de familie van cryptocurrencies strekt zich veel verder uit dan dat, en je hebt misschien ook gehoord over LitecoinEther, en Bitcoin Cash.

Een andere cryptocurrency die rimpel effecten veroorzaakt in de digitale valuta markt is ... Ripple. Hoewel Ripple een eigen valuta heeft, komt de waarde door het opvallende ultra snelle betalingssysteem.

In dit artikel wordt Ripple en wat is Ripple gedetailleerd beschreven en de belangrijkste aspecten van de cryptocurrency uitgelegd. Je zult weten hoe Ripple werkt en wat de belangrijkste verschillen tussen Ripple en Bitcoin zijn.

Laten we met de meest fundamentele vraag beginnen: Wat is Ripple ?

Ripple is gestart als onderneming vanuit San Francisco. Het heeft een betalingssysteem ontwikkeld dat vergelijkbaar is met Blockchain. 
Het is een betalingsprotocol dat op dezelfde manier werkt als een betalingssysteem, betaalnetwerk en valuta-uitwisseling. Het werkt met cryptocurrencies, fiaterting van valuta's en commodities.

Ripple stelt klanten in staat om het protocol in eigen systemen te integreren. De Nationale Bank van Abu Dhabi is onlangs begonnen met de technologie voor sommige transacties en met name voor grensoverschrijdende transacties. Het stelt haar klanten in staat om geld in realtime (dus heel snel) over te boeken.

Ripple gebruikt een soortgelijke blockchain als Bitcoin, behalve dat de Ripple cryptocurrency ' Ripples' worden genoemd.

Wat de marktkapitalisatie betreft, is Ripple de derde grootste cryptocurrency - na Bitcoin en Ether.

Afkorting van Ripple

De afkorting van Ripple is XRP. Ripple kan ook gekoppeld worden aan andere valuta's, net als met USD (US Dollar) en EUR (Euro).

De Ripple vs Amerikaanse Dollars valuta-naam is dus XRP/USD

of

De Ripple vs Europese Euro valuta-naam is dus XRP/EUR

Ripple (XRP) kopen?

Het nu mogelijk om Ripple of eigenlijk gezegd XRP (XRP/EUR) te kopen en verkopen op een account bij AnyCoinDirect , veel nieuwe mensen zullen het Ripple noemen maar de crypto munt die je koopt heet dan toch echt XRP.

Verschil tussen Ripple en Bitcoin

Ripple wordt beschouwd als de concurrent van Bitcoin. Ripple heeft bepaalde voordelen want Ripple is niet afhankelijk van één bedrijf om zijn transactiedatabase te beveiligen en te beheren. Zo hoeven ze niet te wachten op blok bevestigingen. Volgens Market Mogul 1 is er een tijdsverschil tussen Bitcoin en Ripple. De tijd om transacties in Bitcoin te bevestigen is toegenomen, tot 168 minuten op 27 maart, terwijl Ripple dit kan in gemiddeld 3,7 seconden. De geldoverdrachten tussen Spanje en Mexico werden door de BBVA gedaan met Ripple en had slechts enkele seconden nodig, terwijl een standaard overschrijving vier dagen zou duren.

Beide munten delen veel gelijkaardige eigenschappen, en Ripple is vergelijkbaar met Bitcoin maar er zijn ook verschillen:

 1. Ripple biedt snellere settlementtijden: Zoals hierboven uiteengezet.
 2. Ripple maakt gebruik van een iteratief consensus proces: Bitcoin gebruikt het zogenaamde mijnen/mining.
 3. Valuta vs Transactie netwerk: Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale valuta, terwijl Ripple in principe een transactie netwerk is dat ook een digitale valuta bevat - Ripples.

 

Kan je Ripple minen?

 

Ripple minen kan niet. Ripple begon met een vaste aantal Ripples (XRP) en heeft geen uitbreiding ingebouwd, volgens de Ripple protocol regels. Daarom is er geen ontginning van nieuwe munten nodig.

Het totale aantal XRP's is 100 miljard, maar de stroom van de XRP wordt gecontroleerd door Ripple. Dit krijgt kritiek van Bitcoin sympathisanten die Bitcoin prijzen omdat er bij Bitcoin geen gecentraliseerde controle is over de creatie of distributie.

Ripple reageerde door het bekendmaken van het voornemen om 88% van zijn XRP-activa te bevriezen, en elke maand een miljard XRP te verkopen. Zowel de bevriezing als de gestage uitgifte zullen de handelaren en investeerders in staat stellen om op een bepaald niveau van voorspelbaarheid te rekenen met betrekking tot aanbod.

Hoe Ripple echt werkt

 

Ripple benadrukt hun rol in het 'global settlement network', waardoor financiële partijen, zoals banken, hun transactiekosten kunnen verlagen. Tegelijkertijd biedt Ripple ook een verbeterde service met directe en instant transacties. De afbeelding hieronder laat zien hoe Ripple betalingen mogelijk maakt om de wereld over te gaan.


De betalingen zijn cryptografisch beveiligd en zijn ontworpen om te passen binnen de bestaande infrastructuur van een bank. Ripple benadrukt het volgende als zijn vier hoofdkenmerken 3:

 1. Distributie: Banken kunnen rechtstreeks tussen elkaar handelen zonder tussenpersonen;
 2. Beveiliging: Transactie privacy;
 3. Schaalbaarheid: Hoge niveaus van verwerking;
 4. Interoperabel: Mogelijkheid om meerdere netwerken met elkaar te verbinden.

Met het Ripple netwerk kunnen betalingen snel - bijna direct - worden uitgevoerd en goedkoper, veiliger en met directe toegang. Het is daarom niet verbazingwekkend dat Ripple steeds meer wordt gebruikt door de bankensector, die niet zo veel op nieuwe technologie heeft geanticipeerd als sommige andere sectoren.

Blockchain Technologie in Ripple - maakt Ripple gebruik van blockchain?

 

Ja, het maakt gebruik van een structuur die betalingen op een vergelijkbare manier verwerkt als het blockchain concept. Ripple gebruikt een 'grootboek' om transacties te verwerken (waarmee het mogelijk) is om grensoverschrijdend en een betaling van elke grootte te verwerken'.

De Ripple Currency XRP helpt transacties tussen twee partijen te faciliteren, als er geen directe uitwisseling mogelijk is. XRP heeft geen tegenpartijrisico en is niet afhankelijk van een derde partij.

Geschiedenis Ripple

 

Ripple werd opgericht door Ryan Fugger en heeft sinds de eerste creatie veel ontwikkeling doorgemaakt.

De groei van Ripple begon in 2004, toen de oprichting van RipplePay werd opgericht. In 2011 werd het systeem opnieuw ontworpen, waardoor het sneller en veel energiezuiniger is dan Bitcoin. In 2012 werd OpenCoin, Inc. gevormd.

Kort daarna werd het Ripple Transaction Protocol (RTXP) ontwikkeld op basis van Fugger's concepten. Het protocol kan de tarieven en wachttijden van het traditionele correspondent banksysteem makkelijk verslaan.

Sinds 2012 is Ripple ook met name gericht op uitbreiding in de bancaire markt.

De toekomst van Ripple

 

Simpel gezegd - het ziet er goed uit. Het netwerk van Ripple is veel sneller in de verwerking van betalingen en heeft meerdere partnerschappen met wereldwijde bedrijven:

 1. 60 instellingen over de hele wereld, waaronder bekende bedrijven zoals UBS, RBC, UniCredit en Santander.
 2. 40% van de Japanse banken worden verbonden met Ripple.
 3. RBS en BAML zullen Ripple gebruiken voor zowel retail- als commerciële betaaldiensten in 2018.
 4. De Nationale Bank van Abu Dhabi gebruikt Ripple voor internationale transacties (zoals eerder vermeld).

Natuurlijk is Ripple niet zo populair als zijn bekende tegenpartij Bitcoin. Echter, met de toenemende belangstelling voor cryptocurrencies in het algemeen, plus het buitengewone snelle netwerk van Ripple en het vermogen om betalingsoplossingen te bieden, lijkt het dat Ripple de komende jaren een geschikte kandidaat zal zijn voor marktleider.

 

Ripple zekerheid

 

Ripple functioneert onafhankelijk van elke centrale bank op een vergelijkbare manier met andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ether en Litecoin. Dit is een groot verschil in vergelijking met zulke bekende valuta's als de Amerikaanse Dollar en de Euro. Deze valuta's worden door de respectieve centrale banken in de VS en de EU gecirculeerd en afgedrukt.

Ripple beslist de stroom van XRP, die elke maand op een miljard XRP staat 9. In tegenstelling tot de "fiat valuta's", zoals USD en EUR, heeft Ripple een maximale voorraad van 100 miljard XRP, die beschikbaar zijn volgens de Ripple protocol.

Ripple risico's

 

Net als bij elk financiële asset is er een risico dat de prijs omhoog en omlaag gaat. Ripple is onderhevig aan marktschommelingen, zoals vraag en aanbod. De prijsschommeling is echter wat handelaren in staat stellen te handelen.

Gezien de ruime acceptatie van Ripple als een financieel netwerk door grote financiële bedrijven en banken lijkt het onwaarschijnlijk dat er in de tussentijdse toekomst grote storingen plaatsvinden.

Last but not least, elke Ripple account is verplicht om een klein reserve van 20 XRP te hebben met een transactiekosten van 0.00001 XRP voor elke trade. Deze acties worden geïmplementeerd om hackers te bestrijden die het netwerk willen overbelasten. Deze kosten zijn zeer laag.

Ripple is legaal

 

Reglementen zullen per land verschillen, maar je kan verwachten dat de nationale financiële toezichthouders geïnteresseerd zijn in Ripple en andere virtuele valuta's, eventueel samen met regionale regelgevers.

Daarnaast heeft Ripple zich opnieuw geconcentreerd op XRP-markten, en Japan heeft al met een wet ingestemd die de digitale valuta's normaliseert en reguleert. 10

Veilig handelen met Ripple

 

Het is net zo veilig om met Bitcoin, Ether, Litecoin of enige andere commodity te handelen. Wij raden je aan om de XRP versus USD pair te handelen. Hieronder is de grafiek die geldstroom in Ripple toont, handel volume per uitwisseling en totaal volume over de tijd.

Bron: Cryptocompare.com, June 27